Med mobilförbud ägnar elever sig åt annat. På ritplanket har en elev i 9F gjort den här fina teckningen.
Nina Hemmingsson är en skämt- och satirtecknare som tecknar kortare serier, gärna enrutingar med en samhällskritisk udd. Med tillstånd av Nina Hemmingsson 70 st. av sjuornas små målningar är nu ihopsatta till ett större konstverk som finns att beskåda i trapphuset vid entrén till personalrummen.
Nu går det bra att titta på målningarna som sjuorna gjort i ett bildspel som visas på Eleven Gallery.
Kul när elever delar med sig av vad de skapar på sin fritid. Den här fina målningen har Minja i 7F gjort.
Ibland behöver anpassningar av funktioner ändras och/eller byggas till på skolor. Tur att vi har Welands Stål i närområdet. :)
Bilder med starka uttryck när sjuorna målar klimatförändringar. I So har eleverna valt länder och lärt sig om klimatförhållande och klimatförändringar. Utifrån valt land har därefter eleverna målat bilder.
Nu börjar eleverna i åk 7 bli färdiga med sina målningar om klimatförändringar. Elin i 7E har illustrerat torkan på ett risfält i Vietnam. I förgrunden kan man se en risbonde som skördar det som går att skörda. Sigrid i 7D har målat ett extremväder med en jättevåg som sveper in över staden.
Eleverna i åk 7 har gjort en utsmyckning som passar väldigt bra in i den nedslitna pelarhallen. Rutorna illustrerar symbolerna för de 17 globala målen. Några rutor är ej ännu på plats. Tjusigt!!
Färgblandningsövning i åk 7: Fri tolkning av Monets mästerverk med två färger, valörmåleri med motsatsfärgerna blå och orange.
Åk 8 kämpar just nu med sina framtidshus i tvåpunktsperspektiv. Min favoritbyggnad i Ulricehamn är stadshuset som ligger på Bogesundsgatan. Särskilt gillar jag innergården med pelarhuset. Det invigdes 1957, efter en arkitekturtävling, och andas verkligen 50-tal. Arkitekter var Sten Hummel Gumaelius och Viking Göransson. Skulpturen heter Apollo och är gjord av Eric Grate.
Vilken är din favoritbyggnad i Ulricehamn? Skicka gärna in en bild med motivering. Mitt i centrala Rom finns ett antikt tempel som byggdes år 120. Templet har sedan det byggdes varit i funktion (från 600-talet som kyrka). Vid ingången står det 16 korintiska kolonner och byggnaden har med sitt strikta formspråk inspirerat arkitekter över hela världen. Mitt i kupolen (bara översta delen syns), som är en av världens största med en bredd och höjd på 43 meter, finns ett 9 meter brett hål för att släppa in dagsljus. Därför är det särskilt spännande att besöka templet när det snöar. Egen bild
Vecka 40,41, 42 och 43 kommer sjuorna att jobba ämnesövergripande med det Globala målet 13 som handlar om att bekämpa klimatförändringarna. Nu finns det matchande pennor!!
Skulpturen visar en elev med ryggsäck och dator som ser alla små delar (grenar) som mynnar ut i en slags helhet (stam). Nu är den på plats, ivrigt påhejad av entusiastiska elever i 9D.
Hampus i 9E löste träduppgiften digitalt: Vilken konstriktning har du valt? Fotorealism Vilken teknik har du jobbat med? Jag har jobbat med 3D-programmet BLENDER. Vad vill du säga med ditt konstverk? Jag har gjort en ek stående i en grå mörk passage. Den har stora löv för att väcka frågan om genmodifiering. Det är den sista eken av sin sort och bevaras nu på ett ställe där den inte hör hemma. Sättet som vi håller på att förvränga våra växter nu för tiden kommer att få konsekvenser och min bild ska representera hur det möjligtvis kan sluta för den vackra eken. Är du nöjd, varför? Jag är nöjd med den. Tillslut fick jag den att se bra och realistisk ut. Det enda jag inte gillar med den är texturerna men eftersom jag använde gratis så var det svårt att få bättre. Dimman hade väl också kunnat bli lite bättre men jag tycker den gav någon form av extra djup i bilden. |
Peter Waldenström
Konstnär och bildlärare på Stenbocksskolan (7-9) i Ulricehamn. På skolan jobbar även Claes Engström som bildlärare. Kategorier
Alla
|